Helppi- Digitaalinen työnvälityspalvelu

Härkätien  on mukana Helppi-palvelussa

4H on avannut Helppi-palvelun, joka auttaa arjessa ja työllistää samalla nuoria. Palvelu toimii sovelluskaupoista ilmaiseksi ladattavalla Helppi-sovelluksella. Sovellus yhdistää luotettavasti palveluiden tarvitsijat sekä innokkaat, tehtäviinsä perehdytetyt nuoret.
Helppihinta on 25 e/tunti (sis. alv 24 %)


TYÖTÄ TARJOAVA KOTITALOUS,HENKILÖ TAI YRITYS

Helppi-palvelun kautta voi tilata koulutettuja ja perehdytettyjä nuoria esimerkiksi nurmikonleikkaajiksi, kotisiivoukseen, ikkunoidenpesuun, lemmikkien hoitajiksi tai tekemään erilaisia pihatöitä.  Tutustu tarkemmin ja lataa sovellus täältä: https://helppi.4h.fi/

4H-yhdistyksen työpalvelunuoret saavat sovelluksen kautta työtilaukset, minkä jälkeen he käyvät tekemässä työkeikat asiakkaan kanssa sovittuna ajankohtana. Tehtävän suoritettuaan nuori kuittaa työn tehdyksi sovelluksen kautta. Helppi-palvelun kautta voi ostaa myös paikallisten 4H-yrittäjien palveluja.  

Sovellus otetaan käyttöönuseimmissa 4H-yhdistyksessä. Toimintaa laajennetaan asteittain, ja tavoitteena on ottaa palvelu käyttöön valtakunnallisesti, jolloin 4H:n työnvälitys siirtyy lähes kokonaan digitaaliseksi. 
Kirjautumalla Helppi-palveluun voit katsella, mitä palveluita alueellasi on tarjolla.


HELPIN KAUTTA TÖITÄ HALUAVAT NUORET

Nuoret hakevat Helpin kautta työpaikkaa työnhakulomakkeella.
4H-yhdistys haastattelee nuoret ja kartoittaa heidän taitonsa ja valmiutensa haluttuihin työpalvelutehtäviin. Sekä järjestää koulutusta työtehtävien hoitamiseksi hyvin. 4H-yhdistys liittää nuoren työtekijäjoukkoon, kun taidot ovat riittävät. 
Omatoimisesti  nuori ei voi Helppin työntekijäksi liittyä. 

4H-yhdistys toimii nuoren työantajana ja valvoo toimintaa sekä hoitaa nuoren palkanmaksun ja muut työantajavelvoitteet.
Helpin työntekijän tulee olla iältään vähintään 15 vuotta.