Kerhot

Katso oman kuntasi kohdalta lähimpien kerhojen kokoontumisajat


Kerhoryhmät aloittavat uuden kerhokauden 1.9.2023.
Kerhoja päivitetään sitä mukaan kun ryhmät varmistuvat.
Kiitos tästä kerhokaudesta kaikille ohjaajille, perheille ja lapsille.

4H-kerhoihin ovet ovat aina avoinna

4H-kerhot ovat yhdistyksemme itsenäisiä pienryhmiä. Kerhot on suunnattu alakouluikäisille nuorille. Kerhojen ohjelmassa hyödynnetään 4H-järjestön TOP-tehtäväpankkia ja ohjelmat liittyvät käsillä tekemiseen, kokkaukseen, lemmikkieläimiin sekä luonto- ja ympäristöteemoihin. Kerhoissa on myös vapaampaa ohjelmaa mm. peli-iltoja tai retkiä. Kerhojen toimintakausi on yleensä kouluvuosi eli syksystä kevääseen. Kerhoja ohjaavat koulutetut vähintään 14 -vuotiaat nuoret. Joissakin kerhoryhmissä toimii myös aikuisia vapaaehtoisia tukihenkilöitä ja alle 14-vuotiaita kerhohelppejä. 
Kun kerhoon ilmoittautuu lapsi, jolla on oma henkilökohtainen avustaja tukemassa koulutyötä,niin myös kerhossa on avustajan oltava lapsen tukena.

Kerhomaksu

Kerhomaksu = 4H-jäsenmaksu tai jäsenmaksun suuruinen maksu. Useimmissa ryhmissä tarvikkeista peritään vielä erillinen maksu vaikka olisit 4H-jäsen esim.kokkikerhot.  Kerhomaksusta ja liittymisestä 4H-yhdistykseen annetaan kerhokirje  kerholaisen tultua ryhmään ja taas kevätkauden alkaessa tarkistetaan tilanne.
4H-jäsenenä saat etua kerhoista, kursseilta ja leireiltä. 
4H-jäsenmaksu on 35 e/hlö tai perhemaksuna 70 e - 31.8.2023 saakka.
Jäsenmaksi 1.9.2023 alkaen 40 e/henkilö ja 85 e/ perhe.
Jäsenkausi on yksi vuosi liittymiskuukauden alusta lähtien.

Maksun ositus tai vapautus kerhomaksusta  

Jos kerhosta perittävä tarvikemaksun/kerhomaksun maksaminen on perheen taloustilanteen takia kohtuuton niin maksun osituksesta  tai vapautuksesta voi neuvotella Tuovi Löytynojan kanssa puh. 050 588 7693. Työttömyys, sairastelut tms. inhimilliset tekijät voivat olla oikeus vapaapaikkaan.
Tärkeää on löytää mukava harrastuskokemus kaikille lapsille tasapuolisesti.

Tällä hetkellä yhdistyksen alueella toimii parikymmentä kerhoryhmää

Kerhoja on Koskella, Aurassa, Marttilassa, Pöytyällä ja Tarvasjoella. Kerhoja voidaan perustaa lisää jos ohjaustyöhön ilmoittautuu lisää uusia aktiivisia nuoria tai aikuisia.
Kerhot voivat olla myös kurssimuotoisia esim. 6 kerhokertaa kestäviä teemakerhoja.
Joissakin kerhoissa ryhmiä on useampia lasten iän ja taitojen mukaan.


Kerhoihin ilmoittautuminen


Ilmoittautua voi ilmoittautumislomakkeen täyttämällä, soittamalla yhdistyksen toimistoon puh. 050 588 7693 , s-postitse  tai ilmoittautumalla kerhossa sen alettua. Kerhotoimintaan voi tutustua yhden kerran maksutta. Tervetuloa uudet ja entiset kerholaiset. Joihinkin ryhmiin on tärkeää ennakkoilmoittautua ja varata paikka.
Useimpien kerhojen kerhokausi alkaa syksyllä ja päättyy keväällä.
Kerhoon voi ilmoittautua kun kerhokausi käynnistyy ja taas kun vuosi vaihtuu ja kevätkausi alkaa. Etusijalla ovat aina syksyllä toiminnan jo aloittaneet. Eli ryhmiin otetaan täydennystä myös kesken kerhokauden jos tilaa tulee.

Kerhoissa tavataan!


Vuoden 4H-kerho 2023 -kilpailu kerhoille 

Kerhojen toimintakilpailu alkaa syyskaudella kerhojen aloittaessa toimintansa ja päättyy vuoden 2023 lopussa. Palkitaan keväällä 2024. Kilpailuohjeet Tuovilta.