Ruokakoulu

 

 

 

 

 

 

 

Tarvasjoen koulu, Hämeen Härkätie 753
4.-8.kesäkuuta 2018

ma-ke klo 9-15; to perhepäivällispäivänä klo 12-19 ja pe klo 9-14


8-12 -vuotiaille lapsille max 16 lasta pääsee mukaan.
 

Ruokakoulu on ruokaan liittyvää tekemistä, kokemuksia ja elämyksiä sekä liikuntatuokioita. Lapsille tarjotaan mahdollisuus kokea RUOKAILOA kaikin aistein ja nauttia liikunnan riemusta. Ruokakoulu sopii 8–12-vuotiaille tytöille ja pojille. Ruokakoulu toteutetaan 5 päivän mittaisena päiväleirinä, yksi leiripäivä kestää 6 tuntia. Osallistujamäärä  leirillä on max 16 lasta. Ruokakoulun hinta on 65 euroa. 4H-jäsenille leiriviikon hinta on 50 e.

Jokaiseen leiripäivään kuuluu lasten itsensä valmistamat ruoat (ohjelmasta riippen aamupala, lounas, välipala, päivällinen) , liikuntaa sekä oppimistuokioita hyvän ravitsemuksen ja liikunnan merkityksestä. Lisäksi leirin ohjelmaan kuuluu tervetuliaisaamiainen leirin alkaessa maanantaina, maatilavierailu keskiviikkona   ja perhepäivällinen leiriviikon torstaina. Perhepäivällisille leiriläisten perheenjäsenet ovat tervetulleita.
Ruokakoulussa lapselle tulee tutuksi koko ruokaketju tilalta ruokapöytään.

Lisätietoja ruokakoulusta  verkkosivuilta: www.ruokakoulu.fi (=Härkätien ruokakoulu)
Ilmoittautuminen alkaa 1.3. - varaa paikkasi nopeasti. 

Ruokakoulun tavoite

Ruokakoulussa lisätään lasten tietoja ja taitoja liittyen

  • ruoanvalmistukseen
  • ravitsemukseen
  • liikuntaan.

Ruoanvalmistuksen, yhdessä tekemisen ja kokemuksien kautta lapset oppivat

  • tuntemaan suomalaisen ruokaketjun
  • arvostamaan hyvää ruokaa
  • käyttämään kotimaisia, sesongin mukaisia raaka-aineita oman ruokakulttuurimme mukaisesti
  • vastuullisen ruoan tuotannon ja kulutuksen piirteet
  • hyvän ravitsemuksen ja liikunnan merkityksen kasvussa, jaksamisessa ja hyvinvoinnissa

Ruokakoulun tavoitteena on lisäksi edistää paikallista, alueellista ja kansallista verkostoitumista lasten ruokakasvatuksessa.

Kohderyhmä

Ruokakoulu on tarkoitettu 8–12-vuotiaille lapsille, pojille ja tytöille. Toiminta on kaikille avointa.
Leirille otetaan ryhmäohjaajiksi 4-6 vähintään 15 v täyttänyttä nuorta.

Toiminnan kuvaus

Ruokakoulu toteutetaan 5 päivän mittaisena päiväleirinä koulujen lomakaudella. Yksi leiripäivä kestää 6 tuntia. Osallistujamäärä kullakin leirillä on max 16 lasta.

Jokaiseen leiripäivään kuuluvat seuraavat osat:

  • Lapset valmistavat itse ohjelman mukaiset ruoat ma aamupalaa lukuun ottamatta 
  • Tekemisen lomassa järjestetyt oppimistuokiot hyvän ravitsemuksen ja liikunnan merkityksestä
  • Liikuntaa 1–2 tuntia

Lisäksi leirin ohjelmaan kuuluu tervetuliaisaamiainen vanhemmille (1. leiripäivä), puolen päivän mittainen vierailu maatilalle leiriviikon keskiviikkona sekä perhepäivällinen torstai-iltana, johon lasten perheet kutsutaan. Päivälliskortti: aikuiset 10 e, lapset 5 e ja alle 5-vuotiaat maksutta. Leiriläisille päivällinen kuuluu leiripakettiin. 
 

Päivällismeny to 7.6. klo 17-19
Alkuruoka
- Koskenlaskijakeitto ja krutongit
Pääruoka
- Uunilohi
- Possun ulkofile kermakastikkeessa
- Perunamuusi
- Pikkuporkkanat
- Pasta-kinkkusalaatti
- Punajuuri-omenasalaatti
- Vihersalaatti
- Kananmunan puolikkaat
Jälkiruoka
-Tuoremarjarahka 
 

Jokainen leiriläinen saa ilmoittautumisen päätyttyä toukokuussa leirikirjeen kotiin.