4H-yritykset

4H-yrittäjät Auran Markkinoilla keväällä 2017
Anna-Sofia Holppi ja hänen 4H-yrityksensä NEULA JA NAPPI

4H-yritys on 13-28 -vuotiaan nuoren tai nuorisoryhmän oma bisnes. Yrityksen suunnitelma ja toteutus lähtee nuoren omista ideoista. Se voi olla oman tuotteen kehittely ja markkinointi tai palvelun myynti esim. käsitöiden myynti, lastennhoitopalvelu tai vaikkapa bändi.

Yritykselle tehdään liiketoimintasuunnitelma ja yrityksen kannattavuutta lasketaan. Tilivuoden päätteeksi toiminnasta laaditaan raportti. 4H-yrittäjänuorella on 4H-yrityksen perustamisessa ja toiminnan tukena oma nimetty aikuinen yritysohjaaja. Liikevaihdoksi 4H-yritykselle riittää 50 - 6000 euroa.

Omaa ideaansa voi työstää kaksipäiväisellä 4H-yrityskurssilla. 

Härkätien 4H-yhdistyksen alueella toimii tällä hetkellä kuusi 4H-yritystä: Anna-Sofia Holpin NEULA JA NAPPI -tilausompelimo Aurassa, Marika Kraapan Marikan lastenhoito ja kotiapu Marttilassa ja  Roosa Korpiahon keppareita ja muita käsitöitä valmistava RoseMix Marttilassa.
Vuoden 2017 aikana on perustettu kolme 4H-yritystä: Otto Naaranojan Klapitus-ja metsäpalvelut Pöytyällä,kesäkuun 1.päivä  käynnistynyt 13-vuotiaan Antti Kraapan yritys, joka auttaa kaikenlaisissa pihan siistimistä vaativaissa töissä sekä Jessica Niemisen keppareita valmistava 9.6. perustettu firma. Antin ja Jessican yritykset toimivat Marttilassa. 

 

Lisää 4H-yrityksiä löydät täältä.