4H-yritykset

4H-yritys on 13-28 -vuotiaan nuoren tai nuorisoryhmän oma bisnes. Yrityksen suunnitelma ja toteutus lähtee nuoren omista ideoista. Se voi olla oman tuotteen kehittely ja markkinointi tai palvelun myynti esim. käsitöiden myynti, lastennhoitopalvelu tai vaikkapa bändi.

Yritykselle tehdään liiketoimintasuunnitelma ja yrityksen kannattavuutta lasketaan. Tilivuoden päätteeksi toiminnasta laaditaan raportti. 4H-yrittäjänuorella on 4H-yrityksen perustamisessa ja toiminnan tukena oma nimetty aikuinen yritysohjaaja. Liikevaihdoksi 4H-yritykselle riittää 50 - 7000 euroa.

Omaa ideaansa voi työstää  4H-yrityskurssilla. 

Härkätien 4H-yhdistyksen alueella toimii tällä hetkellä viisitoista 4H-yritystä. 4H-yrityksistä kaksi toimii Aurassa, kuusi Pöytyällä ,viisi Marttilassa ja kaksi Tarvasjoella.

4H-yrityskursseja järjestetään vielä vuonna 2021. Lisätietoja tästä Tuovilta puh. 050 588 7693 


4H-yrittäjän raportointilomakkeella nuori raportoi vuosittain 4H-yrtyksensä toiminnasta.
Raportti tulee toimittaa 15.1. mennessä edellisen vuoden yritystoiminnasta. Samalla osallistuu valtakunnalliseen 4H-yrityskilpailuun.
 

4H-yrittäjä voi saada toiminnastaan myös opintopisteitä. 

4H-yrittäjänä toimimisesta voi saada 7 opintopistettä kun

  • on toiminut 4H-yrittäjänä kalenterivuoden aikana vähintään 3kk ajan
  • henkilötunnus ym. henkilötiedot on toimitettu opintorekisteriin (OK-Siviksen ylläpitämä)
  • 4H-yrittäjä toimittaa seuraavan vuoden 15.1. mennessä oppimista kuvaavat dokumentit 4H-yrityksen raportointilomakkeella.Anna-Sofia Holppi ja hänen 4H-yrityksensä NEULA JA NAPPI